Word lid van ‘De voorleesclub’

De VRT wil heel Vlaanderen aan het (voor)lezen krijgen en nodigt daarom iedereen uit om lid te worden van ‘De voorleesclub’.

Hoe word je dat?

Gewoon door zelf voor te lezen! Lees voor aan je kinderen of die van de buren, aan je geliefde of collega’s, aan je leerlingen in de klas of aan je (groot)ouders. Voorlezen is van alle leeftijden en iedereen luistert graag naar een mooi verhaal. Het wakkert bovendien de leeshonger aan en verhoogt het taalinzicht.

De voorleesclub op VRT NU

 Sinds vorige week zijn er op VRT NU geweldige voorleesfilmpjes te zien, met bekende voorlezers en prachtige animaties. Op 20 november start de Voorleesweek en dan verschijnen er nog heel wat extra video’s.

Martine Tanghe leest voor

Stuur zelf ook je video in

Vanaf donderdag 11 november tot zondag 28 november kun je via de website van Eén zelf ook een eigen voorleesfilmpje insturen. De leukste inzendingen winnen een bezoek van een bekende voorlezer en de video krijgt een plekje op VRT NU. Zo legt VRT een heuse voorleesbibliotheek aan op VRT NU, het digitale platform met het aanbod van de publieke omroep.

Showbizz Bart geeft een paar tips die kunnen helpen om een leuk filmpje te maken.

Toon op sociale media dat je lid bent van ‘De voorleesclub’

Wil je andere mensen inspireren? Maak dan een leuke foto waarop je voorleest of een selfie met je favoriete voorleesboek. Die kun je delen op je sociale media met #devoorleesclub. Tag ook @VRT en @Eén. Vertel waarom jij voorlezen zo leuk en belangrijk vindt of prijs je favoriete voorleesboek aan. Met dit initiatief schrijft VRT een positief verhaal waarbij de publieke omroep zoveel mogelijk mensen betrekt.