Vertaalapp moet communicatie verbeteren voor West-Vlaamse schoonmaaksector

De provincie West-Vlaanderen en verschillende partners in het Interregproject ‘AB-Réfugiés-Emploi’ lanceren een digitaal beeldwoordenboek voor de schoonmaaksector. Dat meldt de provincie vrijdag. De app ‘FACT’ moet ervoor zorgen dat communiceren op de werkvloer makkelijker wordt. De tool was al uitgewerkt voor andere sectoren maar wordt nu uitgebreid naar de schoonmaaksector.

In heel wat sectoren zijn meer en meer anderstaligen actief. Dat zorgt soms voor moeilijkheden bij communicatie. De app ‘FACT’ moet die communicatie vlotter laten verlopen. De applicatie vertaalt tussen acht verschillende talen en bevat naast vertalingen ook beeld- en audiomateriaal. Bij technische woorden is er een korte uitleg.

‘FACT’ was eerder al uitgewerkt voor de land- en tuinbouw en de metaalindustrie, maar nu pakt het project ook uit met een hoofdstuk dat specifiek voor de schoonmaaksector werd uitgewerkt. De tool is intussen uitgebreid getest en de reacties waren positief. Ook cursisten met leesmoeilijkheden vonden het een handig leerinstrument.

Het schoonmaakhoofdstuk bevat een 300-tal woorden die in zeven reeksen werden onderverdeeld: taken, ruimtes, materiaal, producten, soorten vuil, keuken en sanitair en interieur.

De app is gratis te downloaden via de Play Store of App Store en kan ook offline gebruikt worden.

image

Meer informatie staat op de website van de provincie West-Vlaanderen.