Sven Speybrouck op zoek naar een goed boek

Sven Speybrouck in 'Achterflap'

Vandaag, op Wereldboekendag, begint Sven Speybrouck aan een serie videogesprekken met boekenliefhebbers. Wekelijks ontmoet hij in ‘Achterflap’ een gepassioneerde boekenliefhebber, die hem zijn of haar drie favoriete boeken presenteert.

In de eerste aflevering ontmoet Sven in Boekenhuis Theoria in Kortrijk de 20-jarige Charlotte Monbailleu, een studente politieke wetenschappen.

Sven Speybrouck: “Lang geleden, toen de dieren nog spraken, heb ik ooit eens een boekenprogramma bedacht en gepresenteerd op Eén. Dat heette ‘Alles uit de kast’. Het vertrok van hetzelfde idee als ‘Achterflap’: dat enthousiaste lezers je, net zo goed als schrijvers, goesting kunnen geven om te beginnen een boek te lezen. Dat is nu, dertien jaar later, nog altijd zo. Het is zalig dat ik opnieuw kan doen wat ik al die tijd ben blijven doen, op de radio, op café, aan mijn eigen keukentafel of op de trein: luisteren naar mensen die met veel liefde over boeken praten.”

Langzullenwelezen.be werd in het voorjaar van 2018 gelanceerd als een digitaal platform waar boekenliefhebbers informatie over boeken kunnen vinden en delen. Ze kunnen er hun favoriete boekenlijst samenstellen in een virtuele ‘boekenkast’ en snuisteren in die van andere lezers, boekentips geven en leesinspiratie opdoen. De community van Langzullenwelezen telt momenteel ruim 9000 geregistreerde lezers.

Het aanbod van langzullenwelezen.be wordt vanaf nu uitgebreid. De website wordt een soort VRT NU voor boeken, waar alles verzameld wordt wat de verschillende VRT-netten over boeken en lezen brengen.

 

Wilt u ook met uw favoriete boeken in ‘Achterflap’? Mail naar langzullenwelezen@vrt.be.