Nieuwe coronamaatregelen worden in meer dan twintig talen vertaald

De nieuwe maatregelen die sinds vandaag/maandag gelden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zullen vertaald worden in meer dan twintig talen. Dat heeft de woordvoerder van het Crisiscentrum, Yves Stevens, maandag gezegd op de persconferentie over de coronacijfers.

Het ministerieel besluit, dat de wettelijke basis is voor de maatregelen die het Overlegcomité - het orgaan waarin de verschillende regeringen in ons land overleg plegen - vrijdag aankondigde, werd uiteindelijk pas zondagavond laat gepubliceerd. “Het Nationaal Crisiscentrum heeft dit weekend veel berichten ontvangen van mensen die vragen hebben over de juiste interpretatie en de juiste toepassing van deze nieuwe maatregelen. En dat is heel normaal”, benadrukt Stevens. “We hebben zoveel mogelijk trachten te antwoorden op deze vragen, maar voor veel vragen was het wachten op de publicatie van het ministerieel besluit.”

Nu het besluit er is, zal het Crisiscentrum gedetailleerd kunnen antwoorden op zeer specifieke vragen en wordt de rubriek ‘veelgestelde vragen’ op info-coronavirus.be bijgewerkt. De maatregelen zullen ook vertaald worden in meer dan twintig talen.