Militair domein wordt niet ‘Boeferbos’

de stereotiepe 'boefer'

Het oude militaire domein in Sint-Katelijne-Waver, op de grens met Mechelen, zal dan toch niet de naam 'Boeferbos' krijgen. Die naam werd geselecteerd uit de vele inzendingen van de inwoners die de naam mee mochten kiezen. Maar 'boefer' zou een wat neerbuigende naam zijn voor 'beroepsmilitair'. Daarom is er nu een nieuwe oproep.

De gemeente Sint-Katelijne-Waver en het Agentschap voor Natuur en Bos willen het oude militaire domein Kauwendaal omvormen tot een groene zone met speelbos en hondenlosloopzone. Daar hoorde een nieuwe naam bij. Vorig jaar deden ze een oproep om mee na te denken over een naam. Er kwamen 92 voorstellen binnen, waaruit onder meer ‘Boeferbos’ werd geselecteerd.

“De naam ‘Boeferbos’ is geen goede keuze”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “Het zou niet goed overkomen bij de militairen. We kunnen nooit tegenhouden hoe de mensen dit bos in de volksmond zullen noemen, maar officieel krijgt het een andere naam.”

Nieuwe oproep

Natuur en Bos gaat nu een nieuwe oproep lanceren bij de inwoners. Zij zullen nu mogen kiezen tussen de namen ‘Esbrouckbos’, ‘Zavelenbergbos’ of ‘Moermansbos’. De uiteindelijke beslissing ligt bij Natuur en Bos, want zij zijn eigenaar van het domein.