‘Knuffelcontact’ haalt internationale pers

De afgelopen week hebben heel wat buitenlandse media bericht over het Belgische fenomeen van het ‘knuffelcontact’. Van Italië tot in de Verenigde Staten zijn mensen in de ban van de bijzondere maatregel. De Chinese omroep CGTN heeft zelfs een geanimeerd filmpje gemaakt om uit te leggen wat zo’n Belgisch knuffelcontact precies inhoudt.

De Britse krant The Telegraph merkt bij de aankondiging van de nieuwe Belgische lockdown op 30 oktober al op dat Belgen voortaan een ‘knuffelcontact’ mogen kiezen. “Het ‘knuffelcontact’”, zo neemt de krant het Nederlandstalige woord in de mond, “werd ingevoerd om de geestelijke gezondheid van alleenstaanden tijdens de lockdown te beschermen. Mensen die alleen wonen mogen volgens de nieuwe regels twee ‘hug-buddies’ krijgen.”

“Hug it out”, kopt de populaire Britse krant The Sun een dag later. “De Belgen kregen te horen dat ze twee ‘knuffelcontacten’ moesten uitkiezen, nu het land zich weer in een nationale lockdown stort - wie zouden de jouwe zijn?” De krant spreekt over twee knuffelcontacten, terwijl het eigenlijk maar om één knuffelcontact gaat. Singles mogen wel nog iemand extra thuis uitnodigen.

 

knuffelcontact in The Sun

 

Ook Corriere della Sera, een van de grootste en bekendste kranten van Italië, schrijft over het Belgische knuffelcontact. “Dit is wat het is (en wie er meer dan één mag hebben)”, kopt de krant.

 

knuffelcontact in Corriere della Sera

 

Het nieuws wordt zelfs opgepikt tot in Oekraïne, waar Liga.net over het fenomeen van het knuffelcontact schrijft. “Dit schattig klinkende fenomeen is bedoeld om de ernstige psychische problemen van de toch al vermoeide bevolking van het land aan te pakken”, schrijft het medium.

 

knuffelcontact op liga.net

 

Maar Europese kranten zijn niet de enige die de bijzondere maatregel opmerken. In China bericht China Global Television Network (CGTN) over de in hun ogen opmerkelijke maatregel. De omroep maakt zelfs een geanimeerd filmpje om uit te leggen hoe het kiezen van een knuffelcontact in België precies in zijn werk gaat, en wat de voordelen zijn.

 

 

Ook de Gothamist, een lokaal medium in New York City, vraagt zich af “Who is your ‘Knuffelcontact’?”. Het Amerikaans-Canadees mediabedrijf VICE kopt dan weer “Iedereen krijgt een ‘cuddle buddy’ in Belgiës nieuwe lockdown”. VICE deelt het bericht ook op Instagram.

 

knuffelcontact in VICE