Heerlijk Helder-label voor Oxfam

Oxfam krijgt het Heerlijk Helder-label. De organisatie slaagt erin om een moeilijke boodschap op een interessante en vlotte manier te vertellen.

“Oxfam wil de kracht van mensen gebruiken om wereldwijd armoede uit te roeien. In België informeren en sensibiliseren we mensen over wereldproblemen en over wat Oxfam doet”, zegt Wouter Fransen. “Maar begrijpen die mensen wat we doen, en waarom we het doen? Leggen we de soms complexe thema’s helder en begrijpelijk genoeg uit?”

Het HH-panel reageert overtuigd: ja. “Oxfam heeft een heel eigen manier van communiceren, vaak grappig, altijd heel kleurrijk en aantrekkelijk. Het taalgebruik is helder en de informatie is lezergericht”, zegt Kristien Spillebeen van Taaltelefoon.

Brochure

Oxfam stuurde onder meer een brochure naar het panel. Kristien Spillebeen: “Die brochure verdient het Heerlijk Helder-label. Het doel van de brochure is vrijwilligers werven en dat doel wordt duidelijk niet gemist. Door de vele foto’s van mensen en de korte stukjes tekst met heldere, bevattelijke informatie is de brochure niet alleen aantrekkelijk, maar heeft ze ook een erg hoge informatieve waarde.”

Oxfambrochure