Gebladerte - nieuwe podcast over boeken

Vanaf vrijdag 18 oktober snuistert radiopresentator Tom De Cock in de boekenkast van enkele bekende schrijvers in de gloednieuwe podcast ‘Gebladerte’. Tom gaat langs bij vijf schrijvers en praat met hen over wat ze zelf lezen.

Met Arnout Hauben, Els de Schepper, Eva Daeleman, Dalilla Hermans en striptekenaar Nix gaat Tom op zoek naar nieuwe parels, oude klassiekers, guilty pleasures en dat ene levensveranderende boek dat ze altijd met zich meedragen - maar ook naar de ziel en de inspiratiebronnen van de lezende schrijver zelf.

Tom krijgt op voorhand van de gastheer of gastvrouw een leesopdracht: het meest essentiële boek uit zijn of haar collectie lezen. Dat boek krijgt uitgebreid aandacht in de podcast. Het eindresultaat zijn vijf afleveringen van telkens ongeveer een halfuur. Alle afleveringen zijn vanaf vrijdag 18 oktober meteen te beluisteren via Spotify, iTunes en langzullenwelezen.be.

Dalila Hermans voor haar boekenkast
Dalilla Hermans

Natuurlijk kan een podcast over boeken en lezen niet ontbreken op de Boekenbeurs in Antwerpen. Tom De Cock ontvangt elke schrijver aan de Langzullenwelezen-stand voor een goed gesprek over leesplezier.

Wilt u zelf iets aan de schrijvers vragen? ‘Langzullenwelezen’ geeft duotickets voor de Boekenbeurs weg, een ontmoeting met een van de schrijvers inbegrepen. Wilt u uw kans wagen, hou dan de website, Facebookpagina en Instagram van ‘Langzullenwelezen’ in de gaten.

Arnout Hauben
Arnout Hauben

Niet alleen MNM-dj Tom De Cock werkt mee aan ‘Gebladerte’. Klara-presentator Sander De Keere componeerde de ondersteunende muziek voor de podcast, Anne Manteleers zorgde voor de grafische vormgeving.