Franstalig personeel van 137 Brusselse rusthuizen krijgt Nederlandse lessen

De Brusselse welzijnsinstelling Iriscare gaat samen met het Huis van het Nederlands Brussel het Franstalig personeel en de directieleden in de 137 Brusselse rust- en verzorgingstehuizen Nederlandse lessen aanbieden. De opleiding kadert binnen de naleving van het principe van externe tweetaligheid bij Brusselse instellingen.

Het doel van de samenwerking is om de kwaliteit van het onthaal en de communicatie in de zorginstellingen van Iriscare te verbeteren, en dat betekent ook een voldoende Nederlandstalig aanbod voorzien. Zowel bewoners, bezoekers als collega’s moeten vlot elkaar kunnen begrijpen en helpen in het Frans en het Nederlands.

Het Huis van het Nederlands Brussel zal in de komende maanden een opleidingstraject uitwerken op maat van de doelgroep, met specifieke aandacht voor het taalgebruik en de context binnen de gezondheidssector. De opleiding wordt ook afgestemd op het taalniveau van de deelnemers.

“Ik ben zeer verheugd met de samenwerking tussen Iriscare en het Huis van het Nederlands. Een non-profitorganisatie met bewezen ervaring, die een Nederlandstalig opleidingsaanbod gaat uitwerken op maat van het personeel en de directieleden van rusthuizen. Dat is een volgende stap in de richting van een gepersonaliseerde ondersteuning van de bewoners in rusthuizen”, verklaart Alain Maron, Brussels minister voor Sociale Zaken en Gezondheid.