De Lage Landenlijst is terug

Deze zomer pakt Radio 1 opnieuw uit met het succesvolle programma ‘De Lage Landenlijst’, net als vorig jaar in samenwerking met drie Nederlandse regionale omroepen: de Limburgse L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland.

Tijdens deze vierde editie zendt Radio 1 niet enkel de top 100 zelf uit, maar ook zes preshows. De Vlaming kent natuurlijk de klassiekers van over de grens, en de Nederlanders kennen de grote Vlaamse hits - maar kennen we ook elkaars meest recente muziek? Dat is de insteek van de zes preshows die Radio 1 bij deze editie brengt.

Vanaf 4 augustus presenteren Jan Hautekiet en Maarten Kortlever samen deze preshows op zes opeenvolgende zondagen. Jan en Maarten spelen nieuwe muziek uit Vlaanderen en Nederland. Elke uitzending brengt ook een reportage rond grensverleggers: projecten die de grens tussen Nederland en Vlaanderen overschrijden. Dat kan gaan van een cultuurproject tot een mooie fietsroute.

Vanaf vrijdag 30 augustus kunt u stemmen op uw favoriete nummers van de Lage Landen. Wat het populairste nummer is, ontdekt u op zaterdag 14 september. De preshows en ‘De Lage Landenlijst’ zelf worden gepresenteerd door het Vlaams-Nederlandse duo Jan Hautekiet en Maarten Kortlever (van Omroep Brabant).

De preshows zijn op Radio 1 elke zondag vanaf 4 augustus te horen van 13.00 tot 14.00 uur. Het initiatief kan rekenen op de steun van deBuren/Grensverleggers.