De Cherokee willen dat Jeep hun naam niet langer gebruikt

De Cherokee, een legendarische Jeep, moet mogelijk van naam veranderen. De Cherokee, een bevolkingsgroep van inheemse Amerikanen, vinden namelijk dat het tijd is dat bedrijven en sportteams hun naam niet langer gebruiken.

Het hoofd van de Cherokee, Chuch Hoskin Jr., liet verstaan dat ze “niet vereerd zijn door de naam Cherokee op een auto gekleefd te zien, hoewel het goedbedoeld zal zijn”. Het moederbedrijf van Jeep, de Stellantis-groep, is intussen op de hoogte gebracht, maar wil voorlopig niet reageren. In 1974 werd de Cherokee-benaming geïntroduceerd voor het model.

“De beste manier om ons te eren, is door meer te weten te komen over onze rol in dit land, onze geschiedenis, onze cultuur en onze taal en door een constructieve dialoog met ons aan te gaan”, voegde Hoskin Jr. eraan toe.

Recent hebben een Amerikaans footballteam, de Washington Redskins, en een honkbalteam, de Cleveland Indians, hun naam en logo onder druk veranderd. Ook over de Belgische voetbalclub AA Gent was er al ophef in de Verenigde Staten. De Buffalo’s, hun bijnaam, hebben een stereotiepe afbeelding van een indiaan als logo.