App ‘Iedereen West-Vlaams’ in het nieuw

De app ‘Iedereen West-Vlaams’, die ontwikkeld werd door de Provincie West-Vlaanderen, is geüpdatet. Met de vernieuwde versie kunnen gebruikers een ‘West-Vlaamse draai’ aan hun (eindejaars)foto’s geven. Er kan een West-Vlaamse spreuk zoals ‘’t beste vo noast joar’, ‘ipgezet lik ne kestboom’, ‘jeet a ze rekker’, ‘jinne canard’, ‘mo vint toh’, ‘wuk?’, ‘zo zot gelik en achterdeure’ enz. in een tekstballon aan toegevoegd worden.

Aan de bestaande selectie van 140 woorden en 100 uitdrukkingen zijn ook 20 nieuwe uitdrukkingen toegevoegd. Ook de ‘soundboard’ kreeg een uitbreiding en een nieuwe lay-out. Bij de quiz kunnen spelers nu ook vrienden via Facebook uitdagen.

Met ‘Iedereen West-Vlaams’ wil het provinciebestuur de West-Vlaamse identiteit beklemtonen en de trots op de eigen regio vergroten. Binnen dezelfde campagne pakte de Provincie uit met filmpjes waarbij de ministers-presidenten West-Vlaams leerden, een quiz op Facebook, stickervellen met leuke uitdrukkingen, mokken, de actie ‘Iedereen West-Vlaams op reis’ via sociale media, de verkiezing van het ‘West-Vlaams woord’ en de ‘West-Vlaamse uitdrukking’ die niet mogen verdwijnen (i.s.m. de Krant van West-Vlaanderen, Focus/WTV en Radio2 West-Vlaanderen).

De app voor iPhone kan via de App Store gedownload worden en de Android-app via Google Play.