Acht finalisten Vlaamse PhD Cup bekend

finalisten Vlaamse PhD Cup 2018

Op 13 november nemen acht jonge doctors het tegen elkaar op in de finale van de Vlaamse PhD Cup. U kunt mee de publiekswinnaar bepalen.

De kern van je jarenlange doctoraatsonderzoek uit de doeken doen in een verhelderende en boeiende presentatie van slechts drie minuten – en dat voor een live publiek, met een jury én met videocamera's op je gericht. Dat is de zware uitdaging bij de Vlaamse PhD Cup. Liefst 63 nieuwe doctors schreven zich.

Na een eerste selectie mochten 16 doctors deelnemen aan een mediatraining, waaraan onder meer de VRT meewerkte. Wat is er zo moeilijk aan de Vlaamse PhD Cup? Waar moeten ze op letten? Wat zijn de tips van de coaches?

Op 31 oktober namen de zestien deel aan de halve finale in de Marconi-studio van de VRT. Acht van hen gaan naar de finale: Jonas Bekaert, Katrien Benhalima, Michel Caluwé, Lode Daelemans, Tim De Ceunynck, Jolien Faes, Sven Rogge en Angelique Van Ombergen.

De finalejury bestaat uit Jan Hautekiet (Radio 1), Sylvia Wenmackers (KU Leuven), Katleen Bracke (Universiteit van Vlaanderen) en Bruno Blondé (UAntwerpen). De eerste prijs is een opleiding ter waarde van 5000 euro aan de Vlerick Business School.

Er wordt ook een publieksprijs toegekend. Stemmen kan op de website van de PhD Cup. Daar presenteren alle kandidaten zichzelf en hun onderzoek.

U kunt de finale gratis bijwonen. Inschrijven kan via PhD Cup.

 

banner van de PhD Cup