1.000 keer Wablieft

twee Wablieft-kranten

Vandaag, op 30 april, verschijnt de 1.000e Wablieft-krant. Al 1.000 edities lang vult de Wablieft-krant een leemte op. Het geletterdheidsniveau is er in Vlaanderen immers niet op vooruitgegaan in de laatste jaren.

Wablieft brengt al bijna dertig jaar het nieuws in duidelijke taal, elke woensdag opnieuw. Meer dan 45.000 lezers genieten van duidelijke artikels met nieuws uit binnen- en buitenland. Politiek, economie, milieu, migratie, geen enkel onderwerp gaan onze erkende journalisten uit de weg. We trakteren onze lezers ook op sportnieuws, interviews, eigen reportages, een pittige blog en nog veel meer.

In Vlaanderen is 15% van de bevolking laaggeletterd. Dat blijkt uit resultaten van het grootschalige PIAAC-onderzoek dat in 2011 werd afgenomen en in oktober 2013 werd voorgesteld. Meer dan een half miljoen Vlamingen heeft moeite om doorsnee kranten en boeken te lezen. Bovendien blijft dat cijfer constant. Dat blijkt uit de cijfers van het IALS-onderzoek uit 1996.

Eén op zeven Vlamingen is dus gebaat bij een krant in duidelijke taal. Maar Wablieft spreekt niet alleen deze lezers aan. De krant is er ook voor iedereen die een helder en bondig overzicht van de actualiteit wil. Wablieft besteedt immers extra aandacht aan maatschappelijke thema’s en geeft duiding bij moeilijkere termen.

bron: Wablieft