Nieuws

Vele kijkers van de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Tokio zijn misschien in de war geraakt door de volgorde van de nationale parade.

Het academische onderzoek en onderwijs van Blommaert genoot internationale renommee.

Meer dan honderd atleten vertegenwoordigen België op de Olympische Spelen in Tokio.

In de tweetalige lerarenopleiding krijgen de studenten les en volgen ze activiteiten in het Nederland én in het Frans.

Olivia was in 2020 voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam bij pasgeboren meisjes in België. Bij jongens stond Arthur voor het derde opeenvolgende jaar helemaal bovenaan.

Vanaf volgend schooljaar zullen alle kleuters in de derde kleuterklas via de Koalatest gescreend worden op een eventuele taalachterstand.

Op 30 juni heeft VRT Taal een Facebook Live georganiseerd over de toestand van de dialecten. U kunt het gesprek (her)bekijken op deze website.

Om een inburgeringsattest te behalen moeten nieuwkomers in de toekomst slagen voor gestandaardiseerde testen voor de cursussen Nederlands als tweede taal (NT2) en maatschappelijke oriëntatie (MO).

Aan de elektronische ANS is een hoofdstuk over de klankleer van het Nederlands toegevoegd. Dinsdag wordt het gepresenteerd in een gratis webinar van de Taalunie.

Hoe spreek je de naam uit van de spelers en speelsters die in Wimbledon aan het werk zijn? Zoek het op in onze uitspraaklijst.