Nieuws

De prijs bekroont elk jaar een persoon of organisatie die duidelijke taal gebruikt of anderen aanspoort om dat te doen. 

Alle Brusselse kinderen moeten op hun 18e minstens het Nederlands, Frans en Engels beheersen. Dat is het ambitieuze streefdoel van minister Sven Gatz.

Ketnet gaat voor de negende keer op zoek naar het Kinderwoord van het Jaar. Dit jaar wordt voor het eerst ook een Tienerwoord gekozen.

Miet Ooms wikt de overlevingskansen van de jagger.
Van het woord, tenminste.

Dat blijkt uit de nieuwe PISA-studie, een driejaarlijks onderzoek in 79 landen. Op alle onderzochte domeinen daalden de prestaties van Vlaamse leerlingen.

Britten hebben nog steeds dezelfde vooroordelen tegenover accenten als 50 jaar geleden, blijkt uit een nieuwe studie. Nigel Williams reageert.

Die mysterieuze uitspraak deed Herman De Croo, oudgediende van Open VLD, gisteren na het partijbureau. Niemand - journalisten noch kijkers - begreep de uitspraak.

“Dat Rijsel vlak bij Lille te vinden is, een boogscheut verwijderd van Oostmalle – men hoeft geen veldritfanaat of aardrijkskundige te zijn om dat te weten.”

Hoe zullen we het zeggen?

Naar aanleiding van de Dag van de Wetenschap houdt em. prof. dr. Godelieve Laureys een pleidooi voor het Nederlands als taal van de wetenschap.