Nieuws

Alweer lijken de coronaregels de pas te worden afgesneden door onsamenhangende communicatie. “Politici moeten zorgen dat ze de regels eerst zelf goed begrijpen.”

De oud-politicus speelde ook een belangrijke rol in de taalstrijd van ‘Leuven Vlaams’.

Sociolinguïste Reinhild Vandekerckhove (UAntwerpen) dook in de wondere wereld van WhatsApp en Messenger op zoek naar een antwoord.

Vertalers behouden in het Nederlands in de meeste gevallen de volgorde van de Duitse bronzin, al vinden ze die volgorde minder ‘Nederlands’ klinken.

Kinderen die afgesneden dreigen te raken van het Nederlands, krijgen zo de kans om buiten de schoolmuren de taal te blijven oefenen.

“Een robot valt niet in slaap, maar dat lijkt me het enige voordeel”, zegt nieuwslezer Chris Van den Abbeele.

Kinderen bij wie een taalachterstand wordt vastgesteld, moeten de rest van het jaar bijgespijkerd worden.

Premier Wilmès heeft een gedenkplaat onthuld naar aanleiding van de 60e verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid. Er staan vier fouten tegen het Nederlands op.

Polly Jean Hollanders, van het Pius X-Instituut in Antwerpen, heeft de jury ingepakt met onderzoek naar haar eigen dt-fouten.

De Grote Van Dale is toe aan een update. Dat merkte Wim Daniëls op toen hij bij ‘gnoe’ op het woord ‘Kafferwoord’ botste. Hoofdredacteur Ton den Boon reageert.