Columnisten

Auteurs

Ann De Craemer

Ann De Craemer

‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, luidt de titel van een boek van de onevenaarbare Paulien Cornelisse. Mee eens, maar ik wil verder gaan: taal is zeg maar echt mijn leven. Taal is datgene waarmee ik, als schrijfster en columniste, mijn brood verdien. Het is daarenboven met taal zoals met liefde: ik kan er nooit genoeg van krijgen.

Bekijk de columns

Benedikte Van Eeghem

Benedikte is wat in de volksmond ‘geen stilzitter’ heet. West-Vlaamse in hart en nieren. Doet communicatiewerk om den brode. Verslindt boeken met gretigheid. Schrijft voor het plezier en omdat ze het niet laten kan. Boodschap aan de lezer: indien ernstig, gelieve zich te onthouden.

Bekijk de columns
Miet Ooms

Miet Ooms

Miet Ooms is vertaler, variatielinguïst, lexicogravin in het diepst van haar gedachten en taalliefhebber pur sang. Op haar website taalverhalen.be vertelt ze met veel liefde en verwondering over taalvariatie in het Nederlands.

Bekijk de columns
Ruud Hendrickx

Ruud Hendrickx

Al ruim twintig jaar taaladviseur bij de VRT en tien jaar hoofdredacteur van de Grote Van Dale. Over taal moeten we vooral ook kunnen lachen.

Bekijk de columns

Sara Brouckaert

Sara was jarenlang projectmedewerker bij VRT Taal, dat toen nog niet zo heette, en later eindredacteur op de vertaalafdeling. Momenteel is ze copywriter.

Bekijk de columns